Gratis verzending voor alle bestellingen met theepakket (binnen Nederland)

Een van de beroemdste matcha steden van Japan: Uji

Uji-Kyoto-Matcha-Travel

Foto's via Instagram, van links naar rechts: @Kyoto.Uji_tour_official, @tsunagujapan, @Shinjifyamasaki, @i2wou, @lotus.m.lotus

Matcha from Japan! Een van de beroemdste matcha steden in Japan is Uji, net ten zuiden van Kyoto. Van oudsher werden er hoge eisen gesteld aan de matcha uit Uji. Kyoto was vroeger de hoofdstad van Japan waar matcha thee geschonken werd tijdens aristocratische traditionele Japanse theeceremonies. Daarom moesten de telers in de regio de hoogste normen van teelt en productie overbrengen.Wat is matcha?

Japanse matcha thee is een fijn groen poeder gemaakt van hele gemalen theebladeren en onderscheidt zich door zijn rijke smaak en donkergroene kleur. De jonge scheuten van de theeplant krijgen 3-4 weken schaduw voor de oogst en na het oogsten en drogen worden de stengels en nerven van het blad verwijderd om Tencha thee te maken. Dit wordt vervolgens met een steenmolen of broodmolen tot poeder vermalen tot matcha theepoeder.


Toeristentrekpleister Uji

Vanwege zijn reputatie voor het produceren van matcha van topkwaliteit en een rijke geschiedenis, is Uji een enorme hotspot voor toeristen. Hier vind je vele eeuwenoude historische heiligdommen en tempels. De hele stad is opgegaan in de natuur. Er zijn schilderachtige rivieroevers, grote parken en een botanische tuin. Na een lange dag over de markten te hebben geslenterd, boetiekjes te hebben bezocht en talloze bezienswaardigheden te hebben bezichtigd, is het een must voor elke matcha-liefhebber om de dag af te sluiten met een traditionele Japanse theeceremonie, met lokaal geteelde en bereide matcha. Bezoek het openbare theehuis in de Byodoin-tempel om deel te nemen aan een authentieke Japanse theeceremonie.

Hopelijk kunnen we snel weer reizen. Deze plaats staat hoog op ons verlanglijstje om te bezoeken na de coronapandemie. Tot die tijd wanen wij ons in Japan met onze matcha thee van Maruyama Tea Corperation. Ook benieuwd? Bekijk onze matcha thee hier op onze website

 

Uji Japan Matcha

Foto via Instagram: @khaosan_kyoto

  

Matcha
 
Matcha recept

 

 

Laat een reactie achter

Bedankt voor je reactie. We plaatsen je reactie zo snel mogelijk