High (Ice) Tea menutip voor wisselvallig weer

High (Ice) Tea menutip voor wisselvallig weer

Blijft het nu droog of niet? Wisselvallig weer maakt het plannen van een gezellig middagje samen niet gemakkelijk. Wat haal je nu in huis!? Gelukkig hebben wij daar iets op bedacht. Want wat voor weer het ook wordt, het is altijd het perfecte weer voor deze lekkere High (Ice) Tea!

Lekker buiten in het zonnetje of cosy tijdens de regen binnen achter het raam. Waar je ook zit, met een High (Ice) Tea zit je goed. Bij warme temperaturen serveer je thee ijskoud en wanneer het regent lekker warm. Met deze High (Ice) Tea heb je altijd de juiste thee en snacks in huis.

Gang 1: Thee-sandwich met zalm + Jasmijn-(ijs-)thee

Een echte High Tea begin je natuurlijk met iets lekker hartigs. Voor deze thee-sandwich gebruikten wij casino wit brood, waarbij we de korstjes eraf sneden en deze in kleine driehoekjes sneden. Als beleg kozen we voor gerookte zalm, roomkaas, rucola en pijnboompitjes.

De thee die hier goed bij smaakt is de klassieke Jasmijnthee. Ook Jasmijnthee kun je drinken als ijsthee. Wil je van Jasmijnthee een lekkere ijsthee maken? Voeg er dan een schijfje citroen aan toe. Gegarandeerd succes!

Gang 2: Scone broodjes met verse aardbeien

Bij een klassieke Engelse Afternoon Tea zul je meestal 'scones' als tweede gang zien staan. De kleine zoete broodjes met jam en slagroom zijn uiterst populair in het Verenigd Koninkrijk. Met dit lekkere weer gebruiken wij alleen geen jam, maar in plaats daarvan verse aardbeien in plakjes. Dus scones, laagje slagroom erop en daar bovenop de verse aardbeitjes. Je kunt scones gemakkelijk zelf maken, maar je kunt in plaats daarvan ook een simpele boeren cake hiervoor gebruiken.

Welke thee hier het best bij past? Ik zou zeggen de zomerse fruitthee 'Aardbei & Rabarber'. Deze zoete thee kun je zowel warm als ijskoud drinken. IJskoud is het leuk om verse stukjes aardbei toe te voegen en drink je de thee het makkelijkst met een rietje.

Scone broodje met verse aardbei in plaats van jam.
Scone broodje met verse aardbei in plaats van jam.

Gang 3: Kleine koekjes en vers fruit

Als afsluiter kun je natuurlijk als een klassieke High Tea eindigen met stukjes gebak. Wij kozen er echter voor om in plaats daarvan 'lekker makkelijk' kleine koekjes en wat vers fruit te serveren. Regen of geen regen, het is best warm en dan is vers fruit echt lekker. Schijfjes watermeloen, druiven en kersen als fruit. Het fruit kwam uit de koelkast en bleef daardoor wat langer lekker.

Welke koekjes? Wij kozen voor Kokosmakronen en Mini-choco-muffins, maar je kunt natuurlijk jouw favoriete koekjes hiervoor gebruiken.

Thee-tip bij deze laatste gang: deze groene Rooibosthee 'Veenbes & Mandarijn'. Ook deze losse thee kun je warm drinken, maar is ook als ijsthee delicious!

Hoe maak je ijsthee?

Eigenlijk kun je van elke losse thee ijsthee maken. Het is heel eenvoudig. Lees hier hoe je van losse thee ijsthee maakt. Je ziet hier ook onze selectie losse thee die in het bijzonder erg lekker zijn als ijsthee.

Wij zijn benieuwd naar jouw High Tea Tip!

Wat is jouw favoriete High Tea menu tijdens de zomerdagen? Laat het ons weten in de reactie onderaan deze pagina.

Fijne dag!

Ricardo Husson

LEES OOK:

Lees alles over thee en lekkere recepten voor bij de thee in onze gratis nieuwsbrief. Schrijf je hier in.

 

1 reactie

  • Leuk om de gezichten achter Earl Orange te zien. goeie tip. Ik hou het toch op een taartje bij de high tea, maar dat kan ook gang 4 zijn natuurlijk. En voor gang 1 zou ik gevarieerde broodjes doen, niet maar een keuze maar dat je ook kunt kiezen. Ik hou zelf niet zo van vis, dus zou ik al mis grijpen. Bijvoorbeeld een broodje met zelfgemaakte kip kerrie salade. Groene rooibos thee vind ik wel heel bijzonder klinken. Ik heb de thee besteld en ben heel benieuwd. Jasmijnthee van jullie is in ieder geval heel lekker van smaak.

    Veronique

Laat een reactie achter