Hoe moet ik losse thee zetten? 5 Tips!

Hoe moet ik losse thee zetten?

Er zijn verschillende manieren om losse thee te zetten. De makkelijkste manier om losse thee te zetten is om de waterkoker aan te zetten, de losse thee in een zeef of filter te doen en het hete water uitschenken over de thee. De thee even laten trekken en klaar! Prima, niets mis mee, maar bij het zetten van een perfect kopje thee komt meer kijken. 

1. Kwaliteit van het water

Het belangrijkste ingrediënt van thee is water. Zomaar losse thee zetten met kraanwater kan, maar kan de smaak ook negatief beïnvloeden. De smaak van kraanwater kan per regio sterk verschillen. De smaak van kraanwater wordt onder andere bepaald door de waterbron en en de gebruikte stoffen om het drinkwater te zuiveren.

Indien het kraanwater niet lekker is dan kun je ervoor kiezen om ook je thee te zetten met flessenwater of het kraanwater eerst te filteren met bijvoorbeeld een waterfilterkan.

Earl Tips

Gebruik voor het zetten van een nieuw kopje of pot thee altijd vers water. In koud water zit meer zuurstof dan in kokend water. Wanneer je het water meerdere keren kookt, verliest het water steeds meer zuurstof en kan er voor zorgen dat de thee minder goed in het water trekt. 

2. Waterkoker

Voor het zetten van een kopje losse thee moet je het water aan de kook brengen. Het advies van verschillende thee-experts luidt dat je hiervoor beter geen kunststof waterkoker voor gebruikt. Kunststof waterkokers kunnen een duidelijke geur en smaak afgeven. Het best gebruik je een metalen waterkoker.

3. Aardewerk of glas

Gebruik je voor het zetten van losse thee het best een glazen theepot of glas of een van aardewerk? Dat maakt voor de smaak niet veel uit. Een glazen theepot of theeglas heeft als voordeel dat je de losse thee en het trekproces kunt zien. Een aardewerken pot of beker houdt het water daarentegen vaak langer warm.

4. Hoeveel schepjes losse thee 

Losse thee zetten is precisiewerk. Een schepje te veel of te weinig losse thee kan de thee maken of kraken. Hoeveel losse thee je moet toevoegen voor het perfecte kopje thee is voor elke thee anders. Let er daarom altijd op wat de aanbevolen hoeveelheid losse thee per kopje is. Zet je een grote pot thee? Meet dan eerst op hoeveel milliliter water er in de pot gaat en pas de hoeveelheid losse thee hierop aan.

5. Hoe lang thee laten trekken

Niet elke thee hoef je even lang te laten trekken. Zwart en Oolong thee en groene en witte thee laat je over het algemeen niet zo lang trekken, meestal rond de 5 minuten. Fruitthee, Rooibosthee en kruidenthee kun je het best langer laten trekken, tussen de 8 en 10 minuten. Bij al onze losse thee staat de aanbevolen trektijd aangegeven op elke verpakking.

 

Hoe zet jij jouw thee? We zijn benieuwd!

Wat is jouw manier voor het zetten van thee? Of heb je een tip? We horen het graag. Laat je hieronder een reactie achter? Dankjewel!

 

LEES OOK:

 

Blog: Lees hier hoe je een alcoholvrije Pina Colada maakt

 

Recept: Lekker voor bij de thee. Roze koeken met frambozensap.

 

Mis geen enkel recept en ontvang leuke weetje over en voor bij thee in je mailbox. Schrijf je hier in voor onze inspiratiemails.

2 reacties

  • My relafives all the time sayy that I am killing my time here aat net, except
    I know I am getting familiarity all the time by reeading such fastidious posts. https://Www.Waste-Ndc.pro/community/profile/tressa79906983/

    https://Www.Waste-Ndc.pro/community/profile/tressa79906983/
  • My relatives all the time say that I am killing my time here at net, except I know
    I am getting familiarity all the time by reading such fastidious posts. https://Www.Waste-Ndc.pro/community/profile/tressa79906983/

    https://Www.Waste-Ndc.pro/community/profile/tressa79906983/

Laat een reactie achter