De Chinese theehoofdstad Anxi

Fujian An'xi Milky Oolong Foto's via Instagram, van links naar rechts: @mannequion; @soooleila; @llimshady; @sca.1016; @ang.kaiyang


Het arrondissement Anxi ligt aan de zuidoostkust van de provincie Fujian in China. Vanwege de speciale geografische ligging en goede natuurlijke ecologische omstandigheden, is Anxi de oorsprong van Chinese oolongthee en ook een van de grootste groene thee producerende gebieden ter wereld. Het arrondissement staat bekend als dé Chinese theehoofdstad.

In tegenstelling tot andere theesoorten waarvoor de bovenste, jongere theebladeren worden gebruikt worden voor oolong thee vooral de grotere, goed gevormde theebladeren gebruikt. Oolong thee ondergaat diverse delicate processen om aan zijn unieke aroma en smaak te komen en zijn de meest arbeidsintensieve thee om te produceren.

Wil je de theeplukkers aan het werk zien? Dan heb je de grootste kans om dit in mei of oktober te zien. Naast het plukken van theebladeren kun je in Anxi ook andere dingen bezichtigen. Het arrondissement heeft diverse toeristische trekpleister, waaronder de tempel Qingshui Yan, de Confucius-tempel, het Fengshan-bospark en de Putuo-tempel. 

Fujian An'xi Milky Oolong
Foto via Instagram: @_shayne.idgas 


NIEUW:
 Oolong thee proberen? Bekijk onze Milky Oolong thee hier:

Laat een reactie achter