Duurzame verpakking voor onze losse thee

Blog banner nieuwe duurzame verpakking voor losse thee van Earl Orange

Al onze losse thee wordt verpakt in een volledig recyclebare en luchtdichte verpakking. Hierdoor blijft onze losse thee uiterst vers. Ook na opening blijft de losse thee vers dankzij de handige sluitstrip. 


Het was best even zoeken naar de juiste verpakking. Veel aromazakjes voor het bewaren van voedingsproducten bevatten namelijk samengestelde materialen. Vaak is dit een combinatie van papier, plastic en aluminium. Daardoor is het onmogelijk om de verpakking te recyclen. Na een lange zoektocht vonden wij dé geschikte verpakking die wel 100% recyclebaar is.

Thee duurzaam geteeld
Al onze thee wordt duurzaam geteeld. Wij werken uitsluitend samen met een grote thee-importeur in Europa die er op toeziet dat thee, kruiden en fruit in alle thee en melanges duurzaam worden geteeld. Daar moet dan uiteraard ook een duurzame verpakking omheen!

Label: een duidelijk design
Aan de kleuren kun je direct zien of je een groene, witte, zwarte, oolong, kruiden of fruitthee in je hand hebt. Het label is duurzaam. De labels zijn gemaakt van volledig gerecycled papier.

Luchtdicht verpakt en geseald
Onze verpakking is niet alleen duurzaam, de zakjes worden ook luchtdicht geseald. Hierdoor blijft de thee nog langer vers! De zakjes zijn gemakkelijk te openen dankzij de inkeping aan de zijkant.

Sluitstrip zonder aluminium
Ook nadat je de zakjes hebt geopend kun je de thee lang vers houden dankzij de sluitstrip. Je kunt de zakjes zo vaak als je wil opnieuw sluiten.

Volledig recyclebaar materiaal
Onze verpakking is volledige gemaakt van Polyetheen, een soort kunststof. Polyethyleen wordt net als andere kunststoffen niet snel afgebroken door bacteriën, waardoor het in het milieu lang zou rondzwerven. Polyetheen is echter wel een van de meest duurzame kunststoffen! Je kunt het materiaal namelijk zeer goed recyclen. Het materiaal kan bijna eindeloos opnieuw worden omgesmolten in een nieuw gebruiksvoorwerp.

Help het milieu en gooi je lege theezak na gebruik bij het PMD-afval!

Wil jij ook milieubewust genieten van heerlijke losse thee? Bekijk en bestel hier al onze smaken losse thee

2 reacties

  • Mooie verpakking, Heel goed dat deze recyclebaarr is

    Roos Verbeek
  • Wat goed dat jullie je hier op richten! Jullie thee was al lekker, maar zal nu nog beter smaken :-)

    Leandra

Laat een reactie achter