Uitgelicht: Groene thee China Dragon Well

Alles over de groene thee China Dragon Well

Longjing thee of Dragon Well thee, je hebt er vast weleens van gehoord. Deze Chinese groene thee wordt in een pan geroosterd in de provincie Hangzhou in China. De thee wordt grotendeels met de hand verwerkt en staat bekend om zijn hoge kwaliteit.

Net als de meeste andere traditionele Chinese groene thee, worden ook de theebladeren voor het maken van Dragon Well thee vroeg in het verwerkingsproces geroosterd. Dit wordt gedaan om het oxidatieproces te stoppen. Het oxidatieproces is een onderdeel bij het maken van zwarte- en oolongthee.

Voor het maken van groene thee wordt het oxidatieproces gestopt door de theebladeren te "bakken" (verhitten in pannen) of door de bladeren te stomen voordat ze volledig uitdrogen. Dit zorgt ervoor dat groene thee zijn typische, frisse smaak behoudt.

Dragon Well thee vindt zijn oorsprong in China en wordt in het Chinees Longjing genoemd (fonetisch uitgeschreven). Longjing betekent letterlijk vertaald 'drakenbron'. Internationaal staat de thee zowel als Longjing thee bekend als onder zijn Engelse naam Dragon Well.

Hoe komt Dragon Well thee aan zijn naam?

De thee zou zijn vernoemd naar een waterbron met donker water. Na regen stroomt het lichtere, transparante regenwater in bochtige en kronkelende bewegingen door het donkere bronwater. Van dit fenomeen wordt verondersteld dat de beweging lijkt op de beweging van een Chinese draak. Vandaar zijn naam Longjing / Dragon Well.

Onze Dragon Well thee komt uit het dorp Longjing, waar de thee ook zijn oorsprong vindt. Het dorp ligt in de buurt van het westelijke meer van Hangzhou.

Hoe smaakt Dragon Well thee?

Dragon Well thee heeft prachtige grote, grove theebladeren. De thee ruikt naar vers gemaaid gras en heeft een zeer zachte, aromatische en bloemige smaak.

Longjing thee staat steevast in de top 10 lijst van China Famous Tea. De thee in deze lijst zijn beoordeeld door de belangrijkste theesommeliers als de beste groene thee ter wereld.

Dragon Well thee bestellen?

Benieuwd naar deze groene thee? Bestel hier de groene losse thee China Dragon Well (Longjing).

LEES OOK: 

FAQ: Welke thee kun je drinken als je zwanger bent? Je leest het hier.

Bekijk hier het recept voor het maken van een heerlijke aardbeientaart

Inspiratie opdoen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Laat een reactie achter