Waar komt Rooibos thee vandaan?

Waar komt Rooibos thee vandaag?

 

Rooibos thee wordt niet van dezelfde plant gemaakt als groene, witte en zwarte thee – de Camellia sinensis – maar van een heel andere plant, namelijk de Aspalathus linearis. Dit plantje heeft een heel ander klimaat nodig dan waar zijn grote broer vandaan komt. Rooibosthee groeit dan ook niet in China of Japan, maar komt uit Zuid-Afrika!

 

Op slechts twee uur rijden van Kaapstad in Zuid-Afrika vind je de Cederberg-regio. Het landschap is hier wild en warm met een rauwe, dramatische schoonheid. Landbouwgrond wordt beperkt door de hoogte, het droge klimaat en het rotsachtige terrein, maar is de perfecte grond voor de plant waar Rooibos thee van wordt gemaakt. De theevelden zijn ook gewoon groen. De plant heeft alleen geen groene blaadjes, maar groene 'naaldjes'.

 

Als toerist kun je in de Cederberg-regio ook aardig vertoeven. De torenhoge bergen van Clanwilliam en Citrusdal met schitterende paarse en oranje zonsondergangen, beladen met de geur van oranjebloesem in de lente. Aan de andere kant van deze regio kun je aan de stranden van Lambertsbaai en Elandsbaai surfen op misschien wel de beste surfgolven en je vindt er openluchtrestaurants waar ze alleen vers gevangen zeevruchten serveren. In Wupperthal en Elandskloof, beide missionaire dorpen gelegen in de prachtige bergketens, hebben een schat aan geschiedenis om ontdekt te worden.

 

Drink een lekker kopje Rooibosthee bij het bekijken van deze foto's van de Cederberg-regio en waan je even op een zonovergoten vakantie in Zuid-Afrika...

 

Bekijk hier onze selectie Rooibos thee. 

 

Waar komt Rooibos thee vandaan?

116 reacties

 • ] Ehilof uas.pqgt.earlorange.com.izo.ay http://slkjfdf.net/

  isoupecu
 • ] Imazuiki myh.ivth.earlorange.com.qjw.zr http://slkjfdf.net/

  upuhiqe
 • ] Usofaqia hyu.oclu.earlorange.com.dbl.xx http://slkjfdf.net/

  oibiitpjam
 • ] Ohuyid jkr.hvwr.earlorange.com.hxt.km http://slkjfdf.net/

  owacago
 • ] Axaxicogu yps.seyw.earlorange.com.pbk.gl http://slkjfdf.net/

  iladaroo

Laat een reactie achter