Helpt gemberthee tegen verkoudheid? Verse gemberthee maak je zo

Gemberthee met losse zwarte thee

Tijdens het winterseizoen is een van de meest gedronken traditionele huismiddeltjes tegen verkoudheid een ouderwetse Aziatische traditie van warme gemberthee. Hoewel het niet wetenschappelijk is bewezen dat het helpt tegen verkoudheid, wordt deze kruidenthee al eeuwenlang gebruikt om patiënten met verkoudheid en griep te helpen.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt gezegd dat gember de bloedsomloop verbetert en interne verkoudheid verdrijft, omdat het de Yang-energie in het lichaam verhoogt. Dit zorgt ervoor dat gember zo ongelooflijk rustgevend aanvoelt wanneer we ons koud voelen. De warme thee helpt ook om een verstopping in de keel te doorbreken. Wanneer je de scherpe smaak van gember combineert met de zoete smaak van honing, is het een heerlijke thee die ook na zware maaltijden goed is om te helpen bij de spijsvertering.

Terwijl we dit gevreesde koude seizoen ingaan, moeten velen van ons hoesten, niezen en snuiven. We raken al snel in paniek, want oh jeej, het zou wel eens corona kunnen zijn! Dit is echter ook het verkoudheidsseizoen.

Hoewel er geen remedie is tegen verkoudheid, zijn er enkele dingen die je kunt doen om jezelf te kalmeren en het een beetje gemakkelijker te maken om te verdragen, zoals: het drinken van gemberthee.

Maar hoe maak je gemberthee? Gemberthee is een kruidenmelange, simpelweg heet water met toevoeging van plakjes gember. Voor het maken van een gemberthee kun je er ook voor kiezen om hier zwarte thee aan toe te voegen voor meer smaak.

Onze suggestie voor het maken van gemberthee:

Ingrediënten:
12 dunne plakjes verse gember, geschild en in plakjes
1 theelepel zwarte losse thee (aanrader: Assam BOP)
1 kopje kokend water
1 tl versgeperst citroen (optioneel)
1 tl honing (optioneel)


Hoe maak je gemberthee:
Plaats de losse thee in een filter en doe deze met de plakjes verse gember in een theeglas of mok. Breng water aan de kook. Giet het water in het glas, dek af en laat 25-30 minuten trekken. Voeg eventueel een scheutje honing of een theelepel citroen toe. Klaar!

Onderschat nooit hoe belangrijk water is. Onthou dat ons lichaam voor meer dan 80% uit deze levensvloeistof bestaat. Gehydrateerd blijven is erg belangrijk als je ziek bent, omdat je lichaam extra vocht verliest.

Mocht je nu last hebben van een verkoudheid: get well soon!

Onze suggesties:

Zwarte thee met gember (Bio)

Zwarte thee met gember beste losse thee

   

India Assam BOP  

India Assam BOP beste losse thee

Laat een reactie achter

Bedankt voor je reactie. We plaatsen je reactie zo snel mogelijk