Recept: Earl Grey Crème Brûlée

Recept: Earl Grey Crème Brûlée

Ben jij ook fan van de Spaanse lekkernij Crème Brûlée? Dan moet je zeker deze variant eens proberen met Earl Grey thee. Het geeft een heerlijke twist aan dit klassieke dessert. Hieronder het recept voor Earl Grey Crème Brûlée. 

Recept feitjes:
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Voorbereidingstijd: ca. 20 minuten
Baktijd: ca. 20 minuten

Theetip: Earl Grey thee
Welke thee drink je het best samen met deze variant van Crème Brûlée? Je raadt het al; Earl Grey thee! Wist je dat wij naast de klassieke variant ook speciale Earl Grey theesmaken hebben in ons assortiment? Misschien wel de lekkerste Earl Grey thee bij dit dessert is de Earl Grey thee op basis van rooibos in plaats van zwarte thee. Bekijk hier al onze smaken Earl Grey thee.

 

 

Dit heb je nodig voor het maken van Earl Grey Crème Brûlée

- 8 gram Earl Grey Extra Forte (extra sterke Earl Grey thee)
- 600 ml slagroom
- 5 eierdooiers
- 50 g vanillesuiker


Dit heb je veder nodig:

- Steelpan
- Crème Brûlée schaaltjes
- Grote ovenschaal
- Garde
- Oven
- Gasbrandertje (optioneel)


Zo maak je Earl Grey Crème Brûlée

→ Verwarm de oven voor op 140°C.

→ Giet het slagroom in een steelpannetje. Doe de Earl Grey Extra Forte thee in een bio-theezakje of herbruikbare theezeef en plaats in het pannetje. Verwarm de slagroom al roerend op laag vuur. Zodra het begint te sudderen, haal het pannetje dan van het vuur en laat met de thee erin 10 minuten afkoelen.

→ Klop de eidooiers en de suiker door elkaar. Haal de thee uit het slagroom en giet daarna de slagroom al roerend bij het suiker met ei mengsel. Roer daarna nog even goed door elkaar.

→ Giet het mengsel in de Crème Brûlée schaaltjes. Plaats de schaaltjes in een ovenvaste schaal en giet er wat heet water bij tot ongeveer halverwege de zijkanten van de vormpjes. Plaat in de oven en laat ca. 20 minuten staan in de voorverwarmde oven.

→ Haal de schaaltjes Crème Brûlée uit de oven en laat ze minimaal 10 minuten afkoelen voor je ze verder in de koelkast om verder af te koelen.

→ Klaar om te serveren? Haal de Crème Brûlée uit de koelkast, bestrooi met vanillesuiker en flambeer met een gasbrandertje tot het suiker goudbruin ziet. Heb je geen gasbrander? Plaats de Crème Brûlée dan in de oven op grill stand.

Voila, geniet van de lekkerste Earl Grey Crème Brûlée!

Recept delen?

Wil je een bakrecept met ons delen? Stuur ons dan een mail met jouw recept en foto's naar info@earlorange.com. Indien jouw bakrecept bij ons in de smaak valt, delen we jou recept en foto's met onze volgers op onze website en Facebook-, Instagram- en Pinterestpagina.

  

LEES OOK:

 

Hoe bewaar je het best losse thee? Welke thee drinken voor het slapen gaan?

Losse thee tips en recepts 

Leave a comment