10 tips om je binnen te vermaken op regenachtige dagen

Blog: 10 tips om je binnen te vermaken op regenachtige dagen

Op regenachtige dagen kun je natuurlijk gewoon naar buiten, maar echt lekker is het niet natuurlijk. Binnen blijf je lekker droog en warm, zeker met een kopje thee erbij. Maar wat moet je nu als echte buitenmus ineens binnen gaan doen? Alweer een Netflix-serie bingewatchen of urenlang kokkerellen?

Hier 10 tips om je binnen te vermaken op regenachtige dagen: 


1. Duik de spelletjeskast in
Met al die narigheid op de televisie is het goed om dat ding eens uit te zetten. Speel in plaats daarvan samen met je huisgenoot een bordspel. Of wat dacht je van online games spelen met je vrienden? Zo speel je de klassiekers Rummikub en Uno gratis online met je vrienden op je telefoon.

Download het spel Rummikub voor Android of iOS en Uno voor Android of iOS en nodig je vrienden uit.

2. Lees een oud boek
Veel mensen lezen tegenwoordig boeken op hun tablet of e-reader, maar we hebben allemaal vast ook nog wel ergens een paar boeken van vroeger liggen. Die nostalgische boeken die al jaren liggen weg te stoffen. Schud het stof weer eens van deze boeken af en lees nog eens dat leuke boek uit je jeugd of studietijd.

3. Opruimwoede
Richt je weerdepressie-woede op je kledingkast of rommelkast. Gooi al je kleding eens uit je kledingkast! Wat zit er allemaal wel niet in die kast verstopt wat je nooit meer draagt? Gooi het eruit, doe het in een zak en zet het klaar om weg te brengen naar de kringloopwinkel. Of verkoop je tweedehandskleding op bijvoorbeeld Vinted of Marktplaats. Je helpt er anderen mee en jij bent je troep kwijt. Win-win dus!

4. Maak een tekening of stuur een brief
Je hoeft geen kind te zijn om creatief te zijn. Wees eens creatief, pak een vel papier en een potlood (een pen kan ook) en maak een mooie tekening. Voor jezelf of voor iemand die je nu even niet kan zien en stuur je tekening op als steuntje in de rug.
Ben je niet zo'n goede tekenaar? Dan kun je natuurlijk ook je geliefde of iemand die het nu goed kan gebruiken een mooie brief sturen. Het is veel persoonlijker om een handgeschreven brief door de brievenbus te ontvangen dan een appje of e-mail.

Persoonlijk brievenbuscadeau versturen? Verstuur hier een theepakket met persoonlijk berichtje op een wenskaart.

5. Schrijf een dagboek
Hoe ouder je wordt hoe meer dingen je gaat vergeten. Weet je nog die ene leuke zonnige dag? Of dat gezellige gesprek tijdens je laatste high tea? Hoe leuk zou het zijn om die mooie herinneringen over 20 of 30 jaar nog eens terug te lezen? Om deze periode niet te vergeten, kun je vandaag nog starten met het bijhouden van een dagboek. Het enige wat je nodig hebt is pen en papier. Je kunt natuurlijk ook Instagram of Facebook als dagboek gebruiken, maar daar zet je natuurlijk niet alle persoonlijke details bij...

6. Op reis op de bank
Het lijkt eeuwenlang geleden dat we nog voor een diascherm naar de vakantiefoto's keken. Toen er nog geen mobiele telefoons en computers bestonden, maakten veel mensen foto's om ze later op een groot scherm te kunnen bekijken middels een diaprojector. Het had altijd zijn charmes om met warm kopje thee met z'n alle voor het scherm naar de foto's te kijken.
Nu hebben we geen dia's meer, maar kun je natuurlijk je foto's van die mooie (zonnige!) vakanties van vroeger terugkijken op je televisie of computer. 

7. Leer een taal
Hoe mooi zou het zijn dat je in een Oostenrijkse berghut ineens vloeiend Duits spreekt of in Spanje indruk kunt maken met vloeiend Spaans? Er zijn veel gratis apps die je kunt installeren. Met de app Duolingo kun je bijvoorbeeld al meer dan 30 verschillende talen leren.

8. Spreek een oude bekende aan op social
Op Facebook kun je wanneer je op je computer inlogt aan de rechterkant zien wie van jouw Facebook-vrienden online is. Wie heb je al jaren niet meer gesproken, maar had je altijd goed contact mee? Spreek die persoon vanavond weer eens onverwachts aan en praat even bij. Het werkt iets anders op Instagram. Daar zie je niet wie er online is en wie niet, maar je kunt natuurlijk wel bij de vrienden die je volgt kijken en spontaan een berichtje uitsturen.

9. Kampeer in je woonkamer
Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar kamperen in je eigen woonkamer is een echte aanrader! En het is heel eenvoudig. Maak met een paar oude lakens of gordijnen een tentje in je woonkamer, leg je luchtbed of matras erin, slaapzak erop en genieten maar! Je maakt het kampeergevoel compleet door de verwarming en alle lampen uit te zetten. Maak wat licht met een zaklamp of kaarsjes. Romantiek ten top!

10. Drink een kopje thee
Het ligt misschien voor de hand om als online thee-winkel te promoten om thee te drinken, maar thee drinken kan heel ontspannen werken. Zo kun je goed met verschillende soorten thee mediteren met deze thee-ceremonie voor meditatie.
Ook als je morgen een drukke thuiswerkdag hebt en toch nog even wil genieten van een cocktail biedt thee dé uitkomst. Met Mocktail Tea Blends geniet je van de smaken van de vertrouwde cocktails Mojito, Malibu Cola en Pina Colada, maar dan zonder druppel alcohol. Let er wel op dat je in de avonduurtjes beter thee drinkt zonder theïne (cafeïne in thee). Er zit geen theïne in kruidenthee, fruitthee en deze zwarte Earl Grey thee zonder theïne.

We hopen dat je onze tips goed kunt gebruiken tijdens een regenachtige dag. Heb jij nog een goeie tip of een leuke opmerking? Laat je reactie hieronder achter. 

Warm hug,

Team Earl Orange

WELLICHT VIND JE DIT OOK LEUK

Blog: Wat is het verschil tussen groene en zwarte thee? Je leest het hier.

  Blog: geniet van een lekkere alcoholvrije Mojito met deze thee mocktail

 

Inspiratie opdoen? Schrijf je in voor het ontvangen van onze gratis inspiratiemails en mis niets!

Laat een reactie achter