#FAQ: Welke thee drinken als je zwanger bent of borstvoeding geeft?

Welke-thee-drinken-tijdens-zwangerschap?

Geregeld krijgen we de vraag binnen of je tijdens de zwangerschap en de periode waarin je borstvoeding geeft wel thee kunt drinken. Reden temeer om daar vandaag uitgebreid antwoord op te geven.


Bekijk hier onze selectie losse thee die geschikt zijn om te drinken tijdens de zwangerschap en de periode waarin je borstvoeding geeft.

Kun je thee drinken als je zwanger bent of borstvoeding geeft?

Om je meteen gerust te stellen, ja dat kan! Het Voedingscentrum adviseert om in de periode waarin je zwanger bent of borstvoeding geeft niet meer dan 200 milligram cafeïne/theïne te nuttigen. "Als je naast 1 kopje koffie 2 kopjes zwarte thee en 1 kopje groene thee drinkt op een dag, krijg je ongeveer 140 mg cafeïne binnen", aldus het Voedingscentrum

Je hoeft een kopje groene of zwarte thee dus niet te laten staan. Het advies zegt dat je beperkt gewoon kunt genieten van groene en zwarte thee als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Maar wat na die paar kopjes thee?

Over het algemeen kun je wel van fruitthee en kruidenthee blijven genieten. In deze thee zit namelijk geen theïne (cafeïne in thee). Wel is het advies van het Voedingscentrum om geen thee met kaneel, venkel of anijs te drinken tijdens de zwangerschap en in de periode waarin je borstvoeding geeft. In deze kruiden zit namelijk een plantengifstof die schadelijk zou kunnen zijn voor baby's. Voor volwassenen zijn deze giffen niet gevaarlijk en kun je deze kruiden wel gewoon drinken.

Losse thee selectie voor als je zwanger bent of borstvoeding geeft

Gebaseerd op het advies van het Voedingscentrum hebben wij een selectie gemaakt van onze losse thee. Van deze losse thee kun je zorgeloos genieten als je zwanger bent of borstvoeding geeft. 

Losse thee online kopen - thee cadeau kopen

Vragen, tips of opmerkingen?

Indien je na het lezen van dit artikel nog met vragen zit, aarzel niet om ons een bericht te sturen via WhatsApp, ons contactformulier of via e-mail info@earlorange.com.

Heb je een tip of suggestie voor anderen? Laat jouw reactie hieronder achter.

LEES OOK:
 

Blog: Mijn favoriete losse thee voor een regenachtige dag

Recept Citroen Meringue Taart

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

3 reacties

  • overnight cialis delivery The capsules, hard shell TORPAC Lock Ring Gel Capsules Size 0 available from Torpac Capsules Inc

    Zotrecy
  • Leuk kado idee voor mijn vrouw!

    Jens
  • Ik kan pepermuntthee sterk aanraden als je last hebt van misselijk van de zwangerschap.

    Jolanda D.

Laat een reactie achter