Recept: Besneeuwde Chocoladecupcakes

Besneeuwde Chocoladecupcakes recept

Heerlijk voor bij een zoete losse thee: Besneeuwde Chocoladecupcakes! Het recept voor deze overheerlijke cupcakes vonden we op de Instagrampagina @recipe.refashioned van foodblogger Vanessa.

“Dit recept is ontwikkeld na veel vallen en opstaan en ik zweer bij elk ingrediënt in dit recept voor de meest decadente en vochtige cupcakes”, aldus Vanessa. Haar gouden tip voor het maken van de lekkerste chocoladecupcakes is om koffie toe te voegen aan het beslag. “Door koffie toe te voegen aan het chocoladecupcakebeslag komt de ware smaak van chocolade naar voren”.


Dit heb je nodig voor het maken van de cupcakes:

– ½ kopje ongezoet cacaopoeder
– 1 kopje kokend hete koffie
– 1 ¼ kopjes bloem voor alle doeleinden
– 1 tl bakpoeder
– ¼ theelepel baking soda
– ½ theelepel zout
– ½ kopje ongezouten boter op kamertemperatuur
– 1 kopje kristalsuiker
– 2 tl vanille-extract
– 2 grote eieren op kamertemperatuur
– 12 cupcake bakvormpjes

Dit heb je nodig voor het maken van het glazuur:

– 1 blikje gecondenseerde melk
– 80 g donkere of halfzoete chocolade
– 1 ½ tl vanille-extract

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de 12 cupcake bakvormpjes licht in met boter.
  2. Roer in een kleine kom het cacaopoeder met de kokend hete koffie tot een gladde massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Zeef in een andere kom de bloem met het bakpoeder, baking soda en zout.
  4. Klop in nog een andere kom de boter tot een gladde massa. Voeg suiker en vanille-extract toe en klop op, op middelhoge snelheid, tot licht en luchtig beslag. Voeg de eieren een voor een toe en klop tot ze volledig zijn opgenomen.
  5. Voeg vervolgens het bloemmengsel afwisselend toe met het cacaomengsel, beginnend en eindigend met het bloemmengsel. Klop het beslag op totdat alle mengsels goed zijn gemengd.
  6. Vul alle cupcake bakvormpjes voor ongeveer ¾ vol met het beslag en bak ongeveer 18-20 minuten of tot ze gerezen zijn, veerkrachtig aanvoelt en een tandenstoker die je in een cupcake steekt er schoon uitkomt. Hou de cupcakes tijdens het bakken goed in de gaten. Bak de cupcakes niet te lang, anders zullen de cupcakes te droog zijn.
  7. Voor de geglazuurde bovenlaag smelt je tijdens het bakken van de cupcakes in een pan de chocolade op middelhoog vuur en voeg je hier de gecondenseerde melk al roerend aan toe. Kook 7-8 minuten tot het dikker wordt. Haal het mengels van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  8. Haal de cupcakes uit de oven en plaats ze op een rooster om af te koelen. Zodra de cupcakes volledig zijn afgekoeld, bedek je ze met de chocoladeglazuur.

Tot slot bestuif je de cupcakes lichtjes met poedersuiker voor een sneeuweffect en enjoy!

Theetip

Thee die goed samen gaat met zoetigheid als deze Besneeuwde Chocoladecupcakes zijn fruitmelanges. Bijvoorbeeld:

Veenbes & Mandarijn
Deze gearomatiseerde mix van groene rooibosthee en fruit is een ware lekkernij. De uitgebalanceerde combinatie van sappige zoete mandarijnen en fruitige uitdagende veenbessen wordt bekroond met een vleugje pepermunt en stukjes meloen.


Ananas, Papaya en Mango
Kom in zomerse sferen met deze fruitthee met kruiden, mango, papaja en ananas. In deze fruitmelange proef je de smaak van verse kruiden en het zoete exotische karakter van ananas, papaja en fruitige mango.


Bekijk onze hele selectie fruitmelanges hier.

Wat is jouw favoriete cupcake? Wij zijn benieuwd!

Heb je een leuke suggestie of tip voor het maken van cupcakes? Laat je reactie hieronder achter. Heb je dit recept gemaakt? Deel je foto op Instagram en Facebook. Tag ons en wie weet delen we jouw foto in onze Story. Dankjewel! 

 

LEES OOK:

Bekijk hier het recept voor het maken van een Matcha Sponge Cake

 

Lees hier hoe je van deze losse thee een alcoholvrije Pina Colada kunt maken.

 

Mis geen enkel recept en schrijf je hier in voor het ontvangen van onze nieuwsbrief.

 

Laat een reactie achter