Gratis kaartje bij elke bestelling

10 tips om je binnen te vermaken tijdens de avondklok

10 dingen om binnen te doen tijdens de avondklok in de coronapandemie

De avondklok, wat een naar woord. Het gevoel dat je niet meer naar buiten mag voelt niet goed. Zeker voor de mensen die graag op stap gaan in de late avonduurtjes is het even wennen. Wat moet je nu als echte buitenmus ineens binnen gaan doen? Alweer een Netflix-serie bingewatchen of urenlang kokkerellen?

Hier 10 tips om je binnen te vermaken tijdens de avondklok: 


1. Duik de spelletjeskast in
Je kunt de televisie niet aanzetten zonder het woord 'Corona' voorbij te horen komen. Met al die narigheid op de televisie is het goed om dat ding eens uit te zetten. Speel samen met je huisgenoot een bordspel of wat dacht je van online games spelen met je vrienden? Zo speel je de klassiekers Rummikub en Uno gratis en coronaproof online met je vrienden op je telefoon.

Download het spel Rummikub voor Android of iOS en Uno voor Android of iOS en nodig je vrienden uit.

2. Lees een oud boek
Veel mensen lezen tegenwoordig boeken op hun tablet of e-reader, maar we hebben allemaal vast ook nog wel ergens een paar boeken van vroeger liggen. Die nostalgische boeken die al jaren liggen weg te stoffen. Schud het stof weer eens van deze boeken af en lees nog eens dat leuke boek uit je jeugd of studietijd.

3. Opruimwoede
Ben je boos op de coronasituatie? Richt je woede op je kledingkast of rommelkast. Gooi al je kleding eens uit je kledingkast! Wat zit er allemaal wel niet in die kast verstopt wat je nooit meer draagt? Gooi het eruit, doe het in een zak en zet het klaar om weg te brengen naar de kringloopwinkel. Of verkoop je tweedehandskleding op bijvoorbeeld Vinted of Marktplaats. Je helpt er anderen mee en jij bent je woede kwijt. Win win dus!

4. Maak een tekening of stuur een brief
Je hoeft geen kind te zijn om creatief te zijn. Wees eens creatief, pak een vel papier en een potlood (een pen kan ook) en maak een mooie tekening. Voor jezelf of voor iemand die je nu even niet kan zien en stuur je tekening op als steuntje in de rug.
Ben je niet zo'n goede tekenaar? Dan kun je natuurlijk ook je geliefde of iemand die het nu goed kan gebruiken een mooie brief sturen. Het is veel persoonlijker om een handgeschreven brief door de brievenbus te ontvangen dan een appje of e-mail.

Persoonlijk brievenbuscadeau versturen? Verstuur hier een theepakket met persoonlijk berichtje op een wenskaart.

5. Schrijf een dagboek
Besef je eigenlijk wel in wat voor gekke tijd we nu tijdens de coronapandemie leven? Voor het eerst na de tweede wereldoorlog moeten we verplicht binnen blijven, ouders geven nu zelf thuis les, de hamsterperiode om wc-papier, etc.. Dit maken we hopelijk nooit meer mee. Hopelijk kijken we over 10 jaar lachend terug op de periode waarin we niets te doen hadden. Om deze periode niet te vergeten, kun je vandaag nog starten met het bijhouden van een dagboek. Het enige wat je nodig hebt is pen en papier...

6. Op reis op de bank
Het lijkt eeuwenlang geleden dat we nog voor een diascherm naar de vakantiefoto's keken. Toen er nog geen mobiele telefoons en computers bestonden, maakten veel mensen foto's om ze later op een groot scherm te kunnen bekijken middels een diaprojector. Het had altijd zijn charmes om met warm kopje thee met z'n alle voor het scherm naar de foto's te kijken.
Nu hebben we geen dia's meer, maar kun je natuurlijk je foto's van die mooie vakanties van voor de coronapandemie terugkijken op je televisie of computer.

7. Leer een taal
De coronapandemie gaat weer voorbij. Ooit kunnen we ons weer vrij bewegen in binnen- en buitenland. Hoe mooi zou het dan zijn dat je in een Oostenrijkse berghut ineens vloeiend Duits spreekt of in Spanje indruk kunt maken met vloeiend Spaans? Er zijn veel gratis apps die je kunt installeren. Met de app Duolingo kun je bijvoorbeeld al meer dan 30 verschillende talen leren.

8. Spreek een oude bekende aan op social
Op Facebook kun je wanneer je op je computer inlogt aan de rechterkant zien wie van jouw Facebook-vrienden online is. Wie heb je al jaren niet meer gesproken, maar had je altijd goed contact mee? Spreek die persoon vanavond weer eens onverwachts aan en praat even bij. Het werkt iets anders op Instagram. Daar zie je niet wie er online is en wie niet, maar je kunt natuurlijk wel bij de vrienden die je volgt kijken en spontaan een berichtje uitsturen.

9. Kampeer in je woonkamer
Het is een hype in coronatijd; kamperen in je eigen woonkamer. Het is heel eenvoudig. Maak met een paar oude lakens of gordijnen een tentje in je woonkamer, leg je luchtbed of matras erin, slaapzak erop en genieten maar! Je maakt het kampeergevoel compleet door de verwarming en alle lampen uit te zetten. Maak wat licht met een zaklamp of kaarsjes. Romantiek ten top!

10. Drink een kopje thee
Het ligt misschien voor de hand om als online thee-winkel te promoten om thee te drinken, maar thee drinken kan heel ontspannen werken. Zo kun je goed met verschillende soorten thee mediteren met deze thee-ceremonie voor meditatie.
Ook als je morgen een drukke thuiswerkdag hebt en toch nog even wil genieten van een cocktail biedt thee dé uitkomst. Met Mocktail Tea Blends geniet je van de smaken van de vertrouwde cocktails Mojito, Malibu Cola en Pina Colada, maar dan zonder druppel alcohol. Let er wel op dat je in de avonduurtjes beter thee drinkt zonder theïne (cafeïne in thee). Er zit geen theïne in kruidenmelanges, fruitmelanges en deze zwarte Earl Grey thee zonder theïne.

We hopen dat je onze tips goed kunt gebruiken in deze lange, vervelende coronaperiode. Hou vol, we zijn er bijna. Binnenkort kunnen we weer genieten van onze vrijheid.

Warm hug,

Team Earl Orange

WELLICHT VIND JE DIT OOK LEUK

Warm Hug Box theepakket brievenbuscadeau tijdens de coronapandemie

Laat een reactie achter

Bedankt voor je reactie. We plaatsen je reactie zo snel mogelijk