Muntthee maken? Zo maak je traditionele Marokkaanse muntthee

Traditionele Marokkaanse muntthee maken? Zo maak je muntthee

 

Wanneer je een muntthee in Nederland bestelt, krijg je vaak heet water en verse takjes munt. Heel lekker, maar dit is geen échte muntthee. Wil je een echte traditionele Marokkaanse muntthee maken? Dan heb je niet alleen verse munt nodig, maar ook groene thee (en suiker).


Het drinken van muntthee staat centraal in het sociale leven in het Maghreb-gebied. Traditioneel wordt de thee bereid met verse aarmunt, Chinese gunpowder thee, water er suiker.


Hoe maak je traditionele Marokkaanse Muntthee?

Wil je een echt klassieke Marokkaanse muntthee maken, dan heb je verse aarmunt nodig en de losse groene thee China Gunpowder. Zo maak je traditionele Marokkaanse muntthee:

1. Doe de Chinese Gunpowder-thee in een metalen theepot en spoel de thee met een beetje kokend water. Zo neemt de sterke groene theesmaak een beetje af.
2. Voeg na het spoelen van de theeblaadjes de verse muntblaadjes en naar smaak suiker toe.
3. Schenk kokend water toe en laat de thee nog circa vijf minuten doorkoken.
4. De thee wordt uitgeschonken in kleine theeglaasjes. Bij het uitschenken wordt het eerste glaasje thee dat uit de pot geschonken wordt weer terug gegoten in de pot. Dit wordt gedaan om alle smaken goed door elkaar te mengen. Daarna worden de rest van de glaasjes ingeschonken.


Welke ingrediënten heb je nodig voor het maken van Marokkaanse muntthee?

Voor het maken van een traditionele Marrokkaanse muntthee heb je verse aarmunt, suiker, water en de groene thee Gunpowder thee nodig. Gunpowder-thee is een soort groene Chinese thee waarbij de theeblaadjes zijn gerold. Hier lees je meer over Gunpowder thee en kun je de thee bestellen.


Marokkaanse muntthee voor alledag

Wil je snel en makkelijk genieten van de smaak van Marokkaanse muntthee? Onze losse thee Groene thee – Marokkaanse muntthee bevat Chinese gunpowder thee en aarmunt. De thee is perfect uitgebalanceerd voor een goede smaakverhouding tussen groene thee en munt. Voor deze thee hoef je alleen nog maar kokend water en naar smaak suiker toe te voegen. 


Muntthee met honing

Hoewel Marokkaanse muntthee volgens het eeuwenoude recept met suiker wordt gedronken, is muntthee met honing ook heel lekker. Honing is een gezonde vervanging van suiker.

 

Hoe maak jij muntthee?

Maak jij op een andere manier muntthee of heb je een tip of opmerking? Wij zijn benieuwd! Laat je reactie hieronder achter. Alvast bedankt! 

 

LEES OOK: 

Blog: Matcha thee maken? Lees hier alles over matcha.

 

Recept: ontbijttaartjes maken? Lees hier hoe je ze maakt.

 

Leuke thee tips, weetjes en recepten ontvangen in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

4 reacties

 • ] Ekemiubic rqu.mwqu.earlorange.com.rqu.oc http://slkjfdf.net/

  suxoilageya
 • ] Ihuaradu bky.itge.earlorange.com.zym.sl http://slkjfdf.net/

  aaididoyub
 • ] Ommubeb zec.bncs.earlorange.com.dhj.qy http://slkjfdf.net/

  ijacebok
 • ] Iharizu dww.ibef.earlorange.com.ust.tw http://slkjfdf.net/

  edahegole

Laat een reactie achter